Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

ουδέν κακό αμιγές καλού


Επειδή ουδέν κακό αμιγές καλού, ίσως η σημερινή οικονομική κατάντια μας να μας αναγκάσει να επιστρέψουμε στις ρίζες μας και στις ελληνικές οικογενειακές παραδόσεις. Ίσως η αστυφιλία χτυπηθεί καίρια. Ίσως η κοινωνία μας βελτιωθεί.
 Λέτε κάποτε να υμνήσουμε τους ΓΑΒ για τη στροφή αυτή; Όχι πως την επεδίωξαν, αλλά μας βγήκε. Θα μας έχει τύχει, δεν θα έχει πετύχει.
Ταύτα εις απάντηση όσων γράφτηκαν υπέρ ή κατά των νεαρών που επιτέθηκαν κατά της «άτιμης» κοινωνίας, την οποία πρώτοι έχουν ατιμάσει οι πολλά έχοντες και κατέχοντες, οι «ξύπνιοι» επιχειρηματίες της αρπαχτής.
Αυτοί που τώρα κατασπαράσσουν αυτά τα παιδιά.
Της κοινωνίας που ατίμασαν και οι έλκοντες ταπεινή την καταγωγή, ήτοι οι μη προερχόμενοι από «καλές» [=εύπορες] οικογένειες, οι οποίοι ψευδόμενοι, πλαστογραφούντες και υποκρινόμενοι έφτασαν στα ανώτατα κλιμάκια της εξουσίας ή στους προθαλάμους της έρποντας και γλείφοντας τους πολλά έχοντες και κατέχοντες εκμαυλιστές.
Αλλά και εις απότιση φόρου τιμής στον απλό Έλληνα οικογενειάρχη, τον εργάτη, τον υπάλληλο, τον περιπτερά, τον κρεοπώλη, τον μανάβη, τον οδηγό, τον επιχειρηματία που με τα λίγα ή τα πολλά δίδαξε τους γόνους του να σέβονται τον μόχθο του άλλου, να υπηρετούν σωστά την πατρίδα, όπως επιτάσσουν οι άγραφοι νόμοι, να είναι ειλικρινείς και να αποστρέφονται την αδικία.

Σ’ αυτούς τους πολλούς που καταδυναστεύονται από λίγα τομάρια που εκτρέφουν την ασυδοσία, την ατιμωρησία και τους δήθεν επαναστάτες. Από λίγα τομάρια που με τις προκλητικές ενέργειες και τις παραλείψεις τους κλέβουν τον μόχθο, τα όνειρα και την ψυχή ενός ολόκληρου λαού διαφεύγοντες τον σωφρονιστικό εγκλεισμό παρά τον νόμο ελέω της σάπιας διαπλοκής των ασκούντων καταχρηστικώς τις συνταγματικές εξουσίες και των πραιτωριανών που ο ίδιος ο λαός μισθοδοτεί με τους φόρους, τα τέλη, τα χαράτσια, τις αποταμιεύσεις του.
Με τον ιδρώτα και το αίμα του εν ολίγοις.
Σωτήριος Καλαμίτσης
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου