Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Το καφενείο "η βουλή"


Ομολογώ οτι ποτέ δεν συμπάθησα τον κ Χατζηνικολάου από την αρχή της καριέρας του στα μμε, αλλά με την πάροδο του χρόνου, φάνηκε οτι τα φαινόμενα πολλές φορές απατούν !

Απολαύστε τον , καθώς τα χώνει όπως θα ήθελαν 10 εκατομύρια έλληνες.

Άφεριμ



Αφού είναι τόσο πατριώτες, ας μας σώσουν χωρίς να πληρώνονται

Γράφει η κ. Σοφία Βούλτεψη
Αν ο πρόεδρος, οι αντιπρόεδροι, οι υπουργοί, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ πιστεύουν ότι είναι δυνατόν με κάποιον τρόπο (κάποιο θαύμα;) να σωθούν και να παραμείνουν στο πολιτικό σκηνικό με απανωτές δηλώσεις περί «σωτηρίας της χώρας», γκρίνιες στα ιστολόγια και στα ΚΤΕ, συνεντεύξεις ενοχοποίησης των πάντων και δυσφήμησης της χώρας και των Ελλήνων, είναι μακριά νυχτωμένοι.
Αδύνατον να έχουν τυφλωθεί τόσο πολύ ώστε να μην βλέπουν αυτό που έρχεται.
Αδύνατον να πιστεύουν πως με διάφορες αηδίες περί δημοψηφισμάτων και εξεταστικών επιτροπών για την οικονομία θα ξεπεράσουν τις συνέπειες της απίστευτης ανικανότητας.
Είναι προφανές ότι βρίσκονται υπό προθεσμία. Και διερωτάται κανείς γιατί συνεχίζουν. Γιατί δεν
προκηρύσσουν εκλογές ώστε να αποφασίσει ο λαός με ποιον τρόπο θέλει να κυβερνηθεί.
Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ οφείλουν να γνωρίζουν πως είναι καταδικασμένοι. Ό,τι κι’ αν κάνουν, ό,τι κι’ αν λένε, όση κριτική (λέμε τώρα) και αν ασκούν, έχουν τελειώσει. Θα ψηφιστεί οποιοσδήποτε άλλος εκτός από αυτούς.
Επειδή, όμως, συνεχίζουν να επιβάλλουν και να ψηφίζουν μέτρα – την ώρα που όφειλαν να γνωρίζουν πως δεν πρόκειται να αποδώσουν – οφείλουν αυτή τη στιγμή όλοι, από τον πρώτο ως τον τελευταίο, να παραιτηθούν από τον μισθό τους – αφού δεν παραιτούνται από τις θέσεις τους.
Δεν είναι λογικό να έχουν φέρει τη χώρα σ’ αυτήν την κατάσταση και να μισθοδοτούνται ακόμη – ουσιαστικά επιβραβευόμενοι για την ανικανότητα, την διαπλοκή και την επί χρόνια αντιπατριωτική στάση τους.
Αν αγωνιούν τόσο πολύ να σώσουν τη χώρα και να μην γίνουμε Αργεντινή, όπως τόλμησε να πει χθες ο κ. Βενιζέλος, ας το κάνουν χωρίς μισθό.
Την ημέρα που θα ψηφίσουν τα νέα μέτρα, οφείλουν να ψηφίσουν και αναστολή του μισθού τους!
Επίσης, αν δεν ανεξαρτητοποιηθούν τώρα, ώστε να πέσει αυτή η κυβέρνηση – αντί να κάνουν επισκέψεις στον κυρίως υπεύθυνο, τον κ. Παπανδρέου – οφείλουν να πουν από τώρα πως δεν θα είναι ξανά υποψήφιοι.
Δεν μας ενδιαφέρει να ακούμε πληροφορίες από τις συνεδριάσεις τους στη διάρκεια των οποίων κατακεραυνώνουν (λέμε τώρα) την κυβέρνηση.
Μας ενδιαφέρει να αποκτήσουμε μια κυβέρνηση με δημοκρατική νομιμοποίηση – επιτέλους!
Μας ενδιαφέρει να σταματήσουν να μας εκπροσωπούν (και να μας δυσφημούν) στο εξωτερικό.
Και οφείλουν να γνωρίζουν πως όλοι βράζουν μέσα στο ίδιο καζάνι. Και οι παλιοί και οι νέοι.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν μπορεί να βγάζει την ουρά του απ’ έξω. Διότι τότε, όλα θα ήταν εύκολα. Θα έπαιρνε ο κ. Παπανδρέου κόσμο από τα… νηπιαγωγεία και θα συνέχιζε να κυβερνά.
Δεν μας ενδιαφέρει αν πηγαίνουν από ΚΤΕ σε ΚΤΕ προκειμένου να πειστούν οι βουλευτές.
Δεν μας ενδιαφέρουν τα χαμόγελα του Καρχιμάκη, ούτε οι δραματικοί τόνοι του Βενιζέλου.
Δεν μας ενδιαφέρουν οι δηλώσεις και οι συνεντεύξεις Πάγκαλου, που είπε τον πόνο του στους… αδιάφθορους και άμεμπτους Ελβετούς, εμφανιζόμενος πολύ δυστυχισμένος που δεκαετίες τώρα υποχρεώνεται να κυβερνά κλέφτες και λωποδύτες.
Μας ενδιαφέρει να σταματήσουν όλοι τους αυτή τη στιγμή να εισπράττουν έστω και ένα ευρώ από τα λεφτά των σκληρά φορολογουμένων Ελλήνων και να αποχωρήσουν ησύχως – διαφορετικά πράγματι θα ζήσουν στο πετσί τους στιγμές Αργεντινής.
Είναι να απορεί κανείς πώς συνεχίζουν να ασχολούνται με οτιδήποτε άλλο εκτός από το δραματικό πρόβλημα της χώρας.
Απορώ πού βρίσκει ο κ. Καστανίδης το κουράγιο – μήπως απέκτησε και θράσος; - να συζητά για τα δημοψηφίσματα, την ώρα που η χώρα βουλιάζει.
Απορώ πού βρίσκει ο κ. Βενιζέλος το θράσος να μιλά για Αργεντινή – προκαλώντας μάλιστα την αντίδραση της Λαγκάρντ, που είπε πως δεν πρέπει να συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα.
Παρεμπιπτόντως, είναι άτυχος ο κ. υπουργός. Χθες ακριβώς, που προσπαθούσε να μας τρομοκρατήσει με το... τανγκό του τρόμου, η Πρόεδρος της Αργεντινής ανακοίνωνε αυξήσεις της τάξης του 25% σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα και ανάπτυξη στο 8%!
Μπορείτε, κύριοι και κυρίες, να μας πείτε για ποιο λόγο η Λαγκάρντ φέρεται με μεγαλύτερο πατριωτισμό από εσάς;
Μπορείτε να μας πείτε πώς γίνεται και ο Αυστριακός πρώην Επίτροπος Φίσλερ να εμφανίζεται περισσότερο φιλέλληνας από εσάς, λέγοντας πως όσα μέτρα και αν ληφθούν, όσες απολύσεις και αν γίνουν, δεν λύνεται το πρόβλημα της Ελλάδας;
Μπορούν να μας πουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που ζήτησαν τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα στατιστικά στοιχεία της τελευταίας δεκαετίας, για ποιο λόγο το έκαναν;
Αντέχει η χώρα άλλη δυσφήμηση στο εξωτερικό;
Αυτά κύριοι, γίνονται από την πρώτη στιγμή, βγαίνουν κανονικά πορίσματα (και όχι κουκουλώματος) και κάποιοι κάθονται στο εδώλιο.
Το κάνατε; Όχι. Μάλιστα, ο αρχηγός σας για μια στιγμή είπε πως θα γινόταν έρευνα σε βάθος δεκαετίας και μετά το μάζεψε – διότι χωρούσαν εκεί και τα swaps της Γκόλντμαν Ζακς του 2001.
Τώρα, περσινά ξινά σταφύλια.
Όσες εξεταστικές κι’ αν οργανώσουν, όσες διαμαρτυρίες και αν εκφράσουν ανήκουν στο ίδιο σύστημα που οδήγησε την χώρα στην χρεοκοπία.
Και επομένως δεν σώζονται.
Όφειλαν από την αρχή να ζητήσουν εκλογές με δεδομένο ότι δεν εξελέγησαν με αυτήν την ατζέντα και επομένως δεν είχαν από την αρχή δημοκρατική νομιμοποίηση.
Με άλλον τρόπο υπόσχονταν ότι θα σώσουν τη χώρα από τη Νέα Δημοκρατία. Με ρευστότητα στην αγορά, με πράσινη ανάπτυξη και με επαναδιαπραγμάτευση με την Ε.Ε.
Και βιάζονταν τόσο πολύ να την σώσουν, που δήλωσαν ότι δεν θα ψήφιζαν τον Μάρτιο του 2010 τον κ. Παπούλια, ώστε να προκαλέσουν εκλογές.
Τώρα, γιατί πρέπει να παρακολουθούμε παραληρήματα του τύπου «στον πόλεμο χάνεις ανθρώπους», για ντοκιμαντέρ από την Αργεντινή και άλλα τέτοια;
Γιατί κ. Βενιζέλε η χώρα έφθασε σ’ αυτό το σημείο μετά από πέντε κοινοτικά πακέτα στήριξης; Ποιος την κυβερνούσε τη χώρα;
Και επιτέλους, αφού παραδεχθήκατε ότι χωρίς την τρόικα θα είχατε και πάλι εξοκείλει, ε, στερηθείτε τον μισθό σας (μέχρι να στερηθείτε και την θέση σας).
Δεν θα σας πληρώνουμε κι’ από πάνω για να εξοκείλετε με την άνεσή σας!
Όσο για τον κ. Πάγκαλο, που πάλι έβαλε τον εαυτό του στο ίδιο τσουβάλι με αυτούς που κυβερνά, ο Δικηγορικός Σύλλογος Φλώρινας μου θύμισε την ακόλουθη ρήση του Ισοκράτη:
«Από όλους τους ανθρώπους, οι πιο κακοί και άξιοι της μεγαλύτερης τιμωρίας είναι εκείνοι που ενώ είναι οι ίδιοι ένοχοι, τολμούν και κατηγορούν γι’ αυτά άλλους»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου