Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Το παράδειγμα του Σύρου αγρότη…


Ένας Έλληνας ένας Αλβανός και Σύρος αγρότης καλλιέργησαν σιτάρι και πήραν 5000 ευρώ από την σοδιά.

Ο Σύρος θα περάσει όλη την χρονιά ζάχαρη και θα του μείνουν λεφτά για να ξεκινήσει καλλιεργητικά την νέα. Ο Αλβανός θα περάσει περίπου 8 μήνες καλά και  θα δανειστεί για να ξεκινήσει την Νέα

Ο Έλληνας θα περάσει 5 μήνες μέτριους θα χρεωθεί για του υπόλοιπους 7 και θα καταχρεωθεί για να ξεκινήσει την επομένη καλιεργητική  χρονιά.

Λεπτομέρεια: για να πάρεις στο χέρι 5000 ευρώ από σιτάρι πρέπει να κάνεις23 τόνους παραγωγή και να έχεις 60 στρέμματα με μέση στρεματική απόδοση 417 κιλά.

Συμπέρασμα ο Σύρος αγρότης έχει τεράστια δυνατότητα και ο αλβανος μικροτερη στο να ρίξουν τις τιμές τους και να πουλήσουν. Ο Έλληνας αγρότης είναι υποχρεωμένος να καλλιεργεί και να ζει στην ευρωζώνη   με τιμές Συρίας.

Αντίστοιχα είναι τα πράγματα σε όλες τις καλλιέργειες της μεσογειακής ζώνης.

Απόλυτα φυσιολογικά ο Έλληνας αγρότης δεν καλλιεργεί ενώ για τον έμπορο και τον καταναλωτή είναι πιο συμφέρον να εισάγεται το Σιτάρι στην ελληνική αγορά για να υπάρχουν περιθώρια κέρδους και φθηνές τιμές.

και βεβαίως έτσι χάνεται συνάλλαγμα στο τέλος δεν παράγεται τίποτα και η χώρα οδηγείται μαθηματικά στην χρεοκοπία… Αυτό συμβαίνει επί χρόνια από τότε που κλείδωσαν οι νομισματικές ισοτιμίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου