Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

4+4

Επέστρεψα από την συνταρακτική σημερινή πορεία στο κέντρο τής Αθήνας.
Την διέτρεξα ολόκληρη.
Όταν η αρχή της πορείας του Π.Α.ΜΕ ήταν στο Σύνταγμα, η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ δεν είχε ξεκινήσει ακόμα λόγω του πλήθους τού κόσμου, εκτεινόταν από την Ομόνοια μέχρι το πεδίο του Άρεως και ήταν πολύ πυκνή.
Κρίνετε μόνοι σας πόσο είναι μια λαοθάλασσα που εκκινεί από το Σύνταγμα και επεκτείνεται στη Σταδίου, στην Πατησίων , φτάνοντας μέχρι το πεδίο τού Άρεως.
Τα συνθήματα που ακούγονταν πολύ ήταν «ΚΛΕΦΤΕΣ» και «Να καεί , να καεί το μπου(γ)έλο η Βουλή».
Η ευθύνη για τους νεκρούς στη Marfin ανήκει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΆ στους διοικούντες της συγκεκριμένης τράπεζας  που ενώ γνώριζαν και ΕΒΛΕΠΑΝ την οργή τού κόσμου, δεν έκλεισαν το «ευαγές ίδρυμα» τους, τουλάχιστον τα υποκαταστήματα τους που βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας.
«Το κέρδος πάνω από όλα», "Βudensbank uber alles"  που θα΄λεγε κι η φράου Μέρκελ !
Φυσικά , μεγάλο μερίδιο ευθύνης ανήκει και στην κατοχική αστυνομία, τα τάγματα ασφαλείας τού ΔΝΤ, που προκαλούσαν από την αρχή της πορείας και δεν φρόντισαν να ειδοποιήσουν την τράπεζα ώστε να λάβει τα στοιχειώδη μέτρα ασφαλείας απέναντι σε αυτό το μέγα πλήθος και πάθος.
Υπάλληλοι του συγκεκριμένου τραπεζικού υποκαταστήματος καταγγέλουν πως δεν υπήρχε έξοδος κινδύνου , ούτε τοποθετήθηκαν ρολλά ασφαλείας όπως είχαν ζητήσει επανειλημμένως.
Η επίθεση με μολότωφ στις τραπέζες είναι , κατά τη γνώμη μου, πράξη απολύτως αναμενόμενη και δικαιολογημένη υπό τις παρούσες συνθήκες , όπως ήταν δικαιολογημένες και οι επιθέσεις σε χρηματαποστολές και εφοδιοπομπές τον καιρό της γερμανικής κατοχής.
Κρίμα κι άδικο για τους υπαλλήλους της Μαρφίν που αφέθηκαν απροστάτευτοι από την ηγεσία της Τράπεζας τους.Και για το αγέννητο μωράκι που δε θα δει το φως τού ήλιου.
Όμως το δελτίο έχει ακόμα 4 νεκρούς αυτές τις μέρες.
Γι αυτούς τους νεκρούς δε θα σας μιλήσει κανείς ταμειοτσολιάς-δημοσιογράφος των καθεστωτικών ΜΜΕ.
Εσείς όμως ξέρετε ότι και αυτοί ήταν όσο αληθινοί άνθρωποι ήσαν και οι νεκροί στο υποκατάστημα της Marfin.Aναρωτηθείτε γιατί ο δικός τους θάνατος περνάει στα ψιλά της τηλεχαυνωτικής επικαιρότητας.

                              44.jpg



Η  απόγνωση από τα αβάσταχτα  προβλήματα που τους προκάλεσε  η οικονομική κρίση, ήταν η  αιτία που έσπρωξε στον εκούσιο  θάνατο τέσσερις ανθρώπους μέσα  σε λίγες ώρες, σε διαφορετικά  σημεία της χώρας!

  • Στην  Βέροια, ένας 71χρονος συνταξιούχος οικοδόμος έβαλε τέλος στη ζωή του στήνοντας μια αυτοσχέδια αγχόνη στην μπασκέτα ενός γηπέδου κοντά στο σπίτι του. Στο σημείωμα που άφησε στους δικούς του, ανέφερε ότι δεν μπορούσε να αντέξει άλλο τη σημερινή οικονομική κατάσταση και εξέφραζε την επιθυμία του να δωρίσει το σώμα του στην επιστήμη!
  • Στην  Παλαιοκώμη Ροδολίβους στις Σέρρες, ένας 49χρονος αγρότης πατέρας ανήλικων παιδιών βρέθηκε απαγχονισμένος στην πόρτα αντλιοστασίου έξω από το χωριό. Συγγενείς και φίλοι του κατέθεσαν ότι το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά και προσωπικά προβλήματα, ενώ ο ιατροδικαστής απέκλεισε το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.
  • Στην Θεσσαλονίκη τα χρέη από τις πιστωτικές κάρτες οδήγησαν στην αυτοκτονία έναν 45χρονο οδηγό ταξί, ο οποίος απαγχονίστηκε μέσα στο διαμέρισμά του. Νωρίτερα, είχε τηλεφωνήσει σε φίλο του και του είχε αποκαλύψει τι σχεδίαζε να κάνει. Οι δύο αδελφές του έτρεξαν στο σπίτι, αλλά τον δεν πρόλαβαν ζωντανό. Δίπλα του ο 45χρονος είχε αφήσει ένα σημείωμα που εξηγούσε τους λόγους της αυτοκτονίας του.
  • Στην Πάτρα, ένας 38χρονος φρουρός των φυλακών Αγίου Στεφάνου, πατέρας ενός ανήλικου παιδιού, αυτοπυροβολήθηκε με το υπηρεσιακό του όπλο αφήνοντας έναν φάκελο με επιστολή προς τους δικούς του. Μεταφέρθηκε βαρύτατα τραυματισμένος στο νοσοκομείου του Ρίου όπου ξεψύχησε μετά από 36 ώρες.
  • ΠΗΓΗ

    (Η ανάρτηση είναι πρόχειρα σχεδιασμένη λόγω «βρασμού ψυχικής ορμής» του γράφοντος μετά τα σημερινά γεγονότα.Ζητώ συγγνώμη γι αυτό.Τις επόμενες ώρες θα προστεθούν και άλλα δεδομένα για τα γεγονότα και την εκμετάλλευση τους από τους άθλιους προβοκάτορες «ανθρωπιστές» τού ΔΝΤ)
    πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου