Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010

επιστολή Αϊτινού Ορθόδοξου ιερέα για την τραγωδία στην Αϊτή

Φωτογραφία από τον καταυλισμό της Ορθόδοξης ιεραποστολής που φιλοξενεί 1500 αστέγους. Πόρτ-ο-πρενς 28-1-2010
Αγαπητοί αδελφοί του Ιεραποστολικού Συνδέσμου,
Θα ήθελα να σας περιγράψω τα γεγονότα του καταστροφικού σεισμού της 12 Ιανουαρίου 2010 που έπληξε το νησί μας, την Αϊτή, και τον λαό της, αν και νομίζω ότι όλοι τα γνωρίζετε.
Περισσότεροι από 200.000 είναι οι νεκροί, 250.000 είναι οι τραυματίες και περίπου 2.000.000 οικίες και κτήρια έχουν καταστραφεί.
Πολλοί Ορθόδοξοι αδελφοί μας είναι τραυματισμένοι και αρκετοί έχουν πεθάνει, ενώ άλλοι έχασαν τις οικογένειες και τις περιουσίες τους
Το παρεκκλήσι και το σχολείο της ενορίας του Αγίου Γεωργίου, εδώ στο Πετιόν-βίλε, έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές, παρόλο που δεν έχουν καταστραφεί ολοσχερώς.
Ορισμένοι δάσκαλοι, πολλοί μαθητές και κάποιοι ενορίτες μας βρήκαν τραγικό τέλος από το σεισμό. Οι γονείς έρχονται και μας παρακαλούν να τους βοηθήσουμε. Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν διότι ελλείψει χρημάτων είναι αδύνατο να τους παρέχουμε βοήθεια.
Οι άνθρωποι δεν έχουν τίποτα να φάνε και τις περισσότερες φορές καταφεύγουν στο κλιμάκιο του ΟΗΕ για να προμηθευτούν τα αναγκαία τρόφιμα και το ίδιο κάνω κι εγώ με την οικογένειά μου.
Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες που σας στέλνω το παρεκκλήσι και το σχολείο έπαθαν σοβαρές ζημιές. Δεν ξέρω αν θα επαναλειτουργήσουν.
Όλες οι οικογένειες της ενορίας μας έχουν μείνει άστεγες και έχουν μεγάλη ανάγκη ακόμα και της ελάχιστης βοήθειας.
Μπορείτε να μας βοηθήσετε με φάρμακα, τρόφιμα, ρουχισμό, χρήματα και ό,τι άλλο νομίζετε. Σας περιμένουμε να έρθετε στην Αϊτή και να διαπιστώσετε με τα ίδια σας τα μάτια το μέγεθος της καταστροφής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου