Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΑ



    Οι φυσικές επιστήμες ερευνούν τον επιστητό (ορατό) κόσμο, με το μαθηματικό λογισμό και την παρατήρηση, πραγματοποιώντας διάφορα πειράματα με τα όργανα παρατηρήσεως που διαθέτουν (μικροσκόπιο, τηλεσκόπιο κ.λπ.), οι επιστήμονες προσπαθούν να κατανοήσουν τη δομή και τους νόμους του σύμπαντος που ζούμε και να εφεύρουν λύσεις στα καθημερινά μας προβλήματα (αρρώστιες, πλημμύρες, σεισμούς, καιρικά φαινόμενα, μέσα μεταφοράς και επικοινωνίας κ.λπ.). Όλοι οι επιστήμονες ανεξαιρέτως ομολογούν, ότι ειδικά μετά τη διάσπαση του ατόμου και την αποκωδικοποίηση του DΝΑ μένουν εκστατικοί μπροστά στην ασύλληπτη « τελειότητα » της κτίσεως ! Ο φυσικός Fransis Crick και ο Βιολόγος James Watson, με την ανακάλυψή τους (της διπλής έλικας), άνοιξαν το δρόμο για την αποκωδικοποίηση του DΝΑ και γι' αυτό βραβεύτηκαν με το βραβείο Νόμπελ. Μετά τη συγκλονιστική τους ανακάλυψη ο Crick έγραψε: «...Μία Ανώτερη Δύναμη κατευθύνει τη ζωή και τη συμπεριφορά των ζωτικών συστημάτων, όμως αυτή δε μπορεί να εξηγηθεί με τις επιστημονικές δοξασίες μας...».
    Η σύγχρονη επιστήμη, με τη βοήθεια των προγενεστέρων μεγάλων επιστημόνων, έχει γνωρίσει μεγάλη πρόοδο, δεν παύει όμως να περιορίζεται στα ίδια όρια με παλαιότερα. Δηλαδή, όσο και αν προόδευσε η επιστήμη, ποτέ δε μπόρεσε να μας πει κάτι για το Θεό, για το αν υπάρχει ψυχή, τι συμβαίνει μετά το θάνατο, πώς δημιουργήθηκαν η γη και το σύμπαν . Η θεωρία του Big Βang, η θεωρία της σταθεράς καταστάσεως, η θεωρία των πάντων κ.λπ., δεν έχουν αποδειχθεί και ούτε πρόκειται, όπως μας λέει και ο πιο διάσημος, ίσως, φυσικός Stephen Hawking : « Η σημερινή επιστήμη μπορεί να συμπεράνει ότι το σύμπαν πρέπει να είχε μια αρχή, αλλά δε μπορεί να ξέρει πώς έγινε η γέννηση του σύμπαντος. Γι' αυτό κάποιος θα πρέπει να επικαλεστεί τον Θεό ! »*1. Στον κλάδο της κοσμογονίας, η επιστήμη δε μπορεί να αποδείξει τίποτα το ουσιαστικό, διότι δεν ήταν παρoύσα την ώρα της γεννήσεως του σύμπαντος . Για τα θέματα τα μεταφυσικά, τα υπερφυσικά και το θέμα της κοσμογονίας, δικαίωμα και αρμοδιότητα έχει μόνο η πίστη των ανθρώπων. Οπότε, αβίαστα βγαίνει το μοναδικό ορθό συμπέρασμα : « Από εκεί που τελειώνει η επιστήμη, αρχίζει η πίστη ». Αυτοί οι δυο κυρίαρχοι χώροι της ανθρωπότητος, ούτε συμφωνούν, ούτε διαφωνούν. Συνεργάζονται ασυγχύτως, σε όλους τους τομείς της ζωής, για την ψυχοσωματική σωτηρία της ανθρωπότητος. Κάθε φορά που διαταράσσεται η απολύτως αναγκαία, υγιής συνεργασία τους, δημιουργούνται προβλήματα ανάλογα με το μέγεθος της διαταραχής που προκλήθηκε ( εννοείται πώς, ''όπου βούλεται Θεός νικάται φύσεως τάξις '').
    Η ιστορία όλων των εποχών, μας έχει διδάξει πώς όλα τα δεινά της ανθρωπότητος, προέκυψαν από την κακή χρήση των επιστημονικών γνώσεων (βλ. πυρηνικά όπλα, καταστροφή του όζοντος, μεταλλάξεις στα DΝΑ φυτών και ζώων, εκτρώσεις κ.λπ.) που έγινε και γίνεται από ανθρώπους που απέρριψαν τους ηθικούς νόμους του Δημιουργού του σύμπαντος . Το ίδιο ισχύει και για ορισμένους απλούς συνανθρώπους μας, που υιοθετούν μεν όλες τις επιστημονικές εφευρέσεις (ηλεκτρικό ρεύμα, τηλέφωνο κ.λπ.) απορρίπτουν όμως τις αναγκαιότερες απ' αυτές αλήθειες της Ορθοδόξου Χριστιανικής Πίστεως, με αποτέλεσμα να ζουν σε υπερσύγχρονα οικήματα, στα οποία όμως στεγάζουν τα αθεράπευτα ψυχικά τους νοσήματα (υπερηφάνεια, φθόνο, μίσος, φιληδονία κ.λπ.), οδηγώντας οι ίδιοι την οικογένειά τους απ' το κακό στο χειρότερο (βλ. διαζύγια, ανώμαλα παιδιά κ.λπ.). Ένεκα της μεγάλης διαταραχής της αρμονικής συνεργασίας πίστεως και επιστήμης, σήμερα η ανθρωπότητα έφθασε στο σημείο να στέκει έντρομη ενώπιον των ανυπολόγιστων επερχομένων κληματολογικών καταστροφών και της απειλής ενός 3ου Παγκοσμίου πυρηνικού πολέμου !!!
Ο Werner Von Braun, « Πατήρ » των πυραύλων και των διαστημοπλοίων και πρώην υποδιευθυντής της N.A.S.A., δήλωσε: « Η επιστήμη και η πίστη δεν είναι ανταγωνίστριες, αλλά δύο αδελφές ! Και οι δύο εμβαθύνουν εις την υψίστην αλήθειαν... όσο περισσότερο εμβαθύνουμε εις την έρευνα του διαστήματος, τόσο μεγαλυτέρα γίνεται η πίστη μας !!! ».
    Αυτό μας δείχνουν με το παράδειγμά τους οι μεγάλοι θεμελιωτές της επιστήμης, που ήταν συγχρόνως βαθειά θρησκευόμενοι άνθρωποι ! Ονόματα όπως: Αϊνστάιν, Πλάνκ, Παστέρ, Τόμσον, Αμπέρ, Νεύτων, Μάξουελ, Πασκάλ, Λεμαίτρ, Έντιγκτον, Κόμπτον, Λαπλάς, Κέπλερ, Μπράουν, Ντιράκ, Καρτέσιος, Σμάρτ, Λεπρένς, Σώαρ, Βάγκνερ, Κοπέρνικος, Μεντέλ. Χάϊζεμπεργκ, Σμίθ, Ντεσάουερ, Μίλν, Κωσύ, Κάντ, Μαρκόνι, Μίλικαν, Λάιμπντιτς και πολλοί άλλοι κορυφαίοι νομπελίστες, αποδίδουν την αιτία της υπάρξεως των μηχανισμών του σύμπαντος, στο Θεό δημιουργό !
    Οί άθεοι υλιστές από την άλλη, μέσω του National Geographic , του Discovery (NOVA), του Σκάϊ, του περιοδικού Focus και των δωρεάν DVD στις εφημερίδες (BBC κ.λ.π.), επιχειρούν μία παγκόσμια αντιεπιστημονική πλύση εγκεφάλου, με απόψεις όπως: «τυχαία εμφάνιση της ζωής στη γη, εξέλιξη των εμβίων όντων από τα ατελέστερα προς τα συνθετότερα και κατ' επέκταση από τον πίθηκο προς τον άνθρωπο» και όλα αυτά ως δήθεν απόψεις της επιστήμης !!! Αγωνιζόμενος κατά του υλιστή Pouchet, ο Νομπελίστας L. Pasteur απέδειξε το ιστορικό: « Η ζωή προέρχεται μόνο από τη ζωή », σε αντίθεση με τη θεωρία της εξελίξεως από τον τετράποδο πίθηκο που απορρίφθηκε ως εντελώς αντιεπιστημονική από το διεθνές επιστημονικό συνέδριο του Σικάγου, όπου ήταν παρόντες 160 βιολόγοι, γενετιστές, γεωλόγοι, παλαιοντολόγοι, εμβρυολόγοι κ.λπ.
    Εκτός από τα ανωτέρω ψεύδη, οι υλιστές παρουσίασαν κατά καιρούς και διάφορα κομματάκια κρανίων ως δήθεν ανήκοντα στο ενδιάμεσο είδος ανθρώπου - πιθήκου (ευρήματα του Πίλταουν, της Νεβράσκας, του Κολοράντο κ.λπ.). Όταν ξεσκεπάστηκε η απάτη του Πίλταουν, αποκαλύφθηκε ότι η σιαγόνα ανήκε σε πίθηκο του 19ου αιώνος (!!!), τα δόντια τα είχαν τροχίσει και τα κόκκαλα τα είχαν χρωματίσει με άλατα διχρωμικού οξέως!!! Το περίφημο δόντι της Νεβράσκας ήταν τελικά από χοίρο...! ενώ το δόντι του Κολοράντο από άλογο!! Παρ' όλα αυτά, η πλύση εγκεφάλου μέσω των λεγομένων ντοκυμαντέρ συνεχίζεται...! Αναφερόμενος στην εξελικτική θεωρία του Δαρβίνου, ο βιολόγος του ινστιτούτου Smithsonian Austin M. Clarck, δήλωσε: « ενδιάμεσοι τύποι στην αλυσίδα των όντων, είναι παραπλανητικές συζητήσεις ! » και ο W. Von Braun: « Οι Υλιστές του 19ου και 20ου αιώνος (Σαρτρ, Ένγκελς, Φόιερμπαχ, Χαίκελ, Μπύχνερ, Φρόυντ, κ.λπ.) μας λένε ότι οι αναπτυσσόμενες επιστημονικές γνώσεις της δημιουργίας, μας δίνουν το δικαίωμα να ξεπεράσουμε την πίστη στο δημιουργό της! Αλλά μέχρι τώρα, κάθε απάντηση στα προβλήματα της επιστήμης παρουσίασε χίλια - δυο νέα ερωτήματα! Όσο καλύτερα καταλαβαίνουμε την πολυπλοκότητα του ατομικού τομέα, των ζώων, των φυτών, ή τις κινήσεις των γαλαξιών, βρίσκουμε παραπάνω λόγους να θαυμάζουμε τη δόξα της σοφίας του Θεού στη δημιουργία... . Ο άνθρωπος χρειάζεται την πίστη όπως έχει ανάγκη από το ψωμί ή το νερό και το οξυγόνο μαζί με την επιστήμη όλου του κόσμου, έχουμε ανάγκη και από την πίστη στο Θεό, διότι όσον αφορά την πίστη στον εαυτό μας έχουμε ήδη φθάσει στο όριά μας ! »*2.
    Μέχρι το 1950 περίπου, οι επιστήμονες δεν γνώριζαν ότι το σύμπαν διαστέλλεται, οπότε δε γινόταν και λόγος για « αρχή του κόσμου », έτσι πολλοί επιστήμονες αντιτάσσονταν (αυθαιρέτως) στην Αγία Γραφή, που πριν από 3500 χρόνια αποκάλυψε τη μεγάλη αλήθεια : « εν αρχή εποίησεν ο Θεός τον ουρανόν και την γην » !!! (Γένεσις α' 1). Το σύμπαν έχει αρχή !!! και μάλιστα απότομή (όχι εξελικτική) !!! δηλαδή, ο άνθρωπος, τα φυτά, τα ζώα και το περιβάλλον, εμφανίσθηκαν κατευθείαν όπως είναι τώρα, « εν τάξει » !!! Αυτό μας δείχνουν τα εκατομμύρια απολιθώματα ασπόνδυλων, σπονδυλωτών και θηλαστικών, αφού είναι όλα ανεξαιρέτως, ακριβώς ίδια με τα σημερινά είδη ! Εκεί κατέληξαν και οι σημερινοί κοσμολόγοι μέσω των εξισώσεων του Αϊνστάιν !!! Ο βραβευθείς με το βραβείο Νόμπελ το 1979 Steven Weinberg γράφει σχετικώς : « είναι σχεδόν αναγκαστικό να πιστεύουμε, ότι η ανθρώπινη ζωή δεν είναι ένα κωμικό αποτέλεσμα μιας αλυσίδας τυχαίων συμβάντων, αλλά ότι κατά κάποιο τρόπο έχουμε δημιουργηθεί από την αρχή »*3 !!!
   Αλλά μήπως γινόταν λόγος στην επιστήμη, για «τέλος του κόσμου » ; Ουδαμώς ! Ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός όμως μας λέει : « Ο ουρανός και η γη παρελεύσονται, οι δε λόγοι Μού ού μη παρέλθωσι » (Ματθ. κδ' 35-36) !!! Σήμερα, ο Stephen Hawking γράφει σχετικώς : « Η παλιά ιδέα για ένα αμετάβλητο σύμπαν... έχει αντικατασταθεί από την αντίληψη ενός δυναμικού, διαστελλομένου σύμπαντος, που φαίνεται να έχει αρχίσει σ' ένα ορισμένο χρόνο στο παρελθόν και μπορεί να τελειώσει σε κάποιο χρόνο στο μέλλον ! » Η επιστήμη του 21ου αιώνος διέψευσε όλους τους αρχαίους Έλληνες θεμελιωτές της (Αριστοτέλη, Δημόκριτο κ.λ.π.), όλους τους κληρονόμους των απόψεων τους, καθώς και όλες τις μη θεόπνευστες θρησκείες (ινδουισμό κ.λπ.), που πίστευαν ότι ο κόσμος είναι αιώνιος και αμετάβλητος. Μόνο η Αγία Γραφή επαληθεύθηκε και απεδείχθη ανώτερη της ανθρώπινης επιστήμης, αποκαλύπτοντας ασάλευτα επί 3500 χρόνια την αλήθεια για τα θέματα αυτά !!!
    Εξίσου εντυπωσιακό είναι το ότι ο θεόπνευστος Μωυσής έγραψε, πως για τα υπόλοιπα κτίσματά του, « Ο Θεός είπε και εγενήθησαν», για χάρη του ανθρώπου ! Ενώ τον άνθρωπο τον έπλασε και ενεφύσησε μέσα του την αθάνατη τρισυπόστατη ψυχή του. Η επιστήμη, μόλις τις τελευταίες δεκαετίες ανακάλυψε, ότι η διατήρηση της υπάρξεώς μας, οφείλεται στις ακριβέστατα ρυθμισμένες «παγκόσμιες φυσικές σταθερές» του σύμπαντος (= οι βασικές ποσότητες, που επηρεάζουν τους νόμους του σύμπαντος και έχουν την ίδια αριθμητική τιμή παντού και πάντοτε !). Σύμφωνα με την, επίσης πρόσφατη, « ανθρωπική αρχή » της επιστήμης (HUMAN PRINCIPLE), όλες αυτές οι « σταθερές » έχουν ρυθμιστεί έτσι ώστε να υπάρχει ο άνθρωπος !!! Απίστευτο κι όμως αληθινό !!!
   Πολύς λόγος γίνεται τελευταία, από τους υλιστές ψευτοεπιστήμονες στα τηλεοπτικά πάνελ, για τις σταυροφορίες και την « Ιερά» εξέταση των παπικών, όπου φονεύθηκαν και πολλοί επιστήμονες. Σκοπίμως δεν αναφέρουν όμως τα δεινά που υπέστη η Εκκλησία μας από τους σταυροφόρους αλλά και ότι την εποχή της « Ιεράς » (μιαράς) εξέτασης, βραβεύονταν στην ορθόδοξη Εκκλησία μεγάλοι επιστήμονες και μάλιστα ιερείς, όπως ο Διονύσιος Πύρρος (χειρουργός, αστρονόμος και φυσικός !), ο πατριάρχης Χρύσανθος Νοταράς (ιδρυτής αστεροσκοπείων, ανωτ. σχολών, κατασκευαστής αστρονομικών οργάνων !!!) οι μητροπολίτες: Ευγένιος Βούλγαρης και Νικηφόρος Θεοτόκης (συγγραφείς πλήθους επιστημονικών βιβλίων της σημερινής πανεπιστημιακής διδακτ. ύλης !!!) και άλλοι μεγάλοι ευεργέτες της ανθρωπότητος. Απ' τους σύγχρονους θα αναφέρουμε μόνο τον άγιο Λουκά αρχιεπίσκοπο Κριμαίας (ιατρός-χειρουργός· βασανίστηκε και εξορίστηκε από τους κομμουνιστές στη Ρωσία), ο οποίος είναι ο πρώτος που πραγματοποίησε μεταμόσχευση νεφρού το 1924 (!!!!) και επιτυχείς εγχειρήσεις σε πυώδεις λοιμώξεις !!! Ιδού η πραγματική σχέση της επιστήμης με την (αληθινή) πίστη !!!
    Η απόδοση ευθυνών στην ορθόδοξη Εκκλησία του Χριστού για τα εγκλήματα των παπικών, είναι και αυτή μια από τις έντεχνες μεθόδους παραποίησης της αληθείας εκ μέρους των υλιστών, επειδή δεν υπάρχουν ιστορικές μαρτυρίες για παρόμοια εγκλήματα εναντίον μας! Τους παπικούς τους αποκόψαμε το 1054 για τη βλάσφημη προσθήκη του Filioque στο Σύμβολο τής Πίστεως (Filioque = ότι το Άγιο Πνεύμα είναι κατώτερο του πατρός και του υιού !!!;). Από τότε, ο « αγιασμός » τους μουχλιάζει, διότι έχασαν τη χάρη του Αγίου Πνεύματος. Από αυτό και μόνο αποδεικνύεται ότι έπαψαν να είναι μέλη της εκκλησίας του Χριστού, σαν όλους τους αιρετικούς ! Συνεπώς, δεν έχουμε καμία απολύτως σχέση με αυτούς σε κανέναν τομέα.
    Ακόμη, οι ίδιοι άθεοι υλιστές υποστηρίζουν και διάφορες αυθαίρετες ερμηνείες σε επιστημονικώς ανεξήγητα θέματα ! Λένε π.χ. ότι η αιώνια αφθαρσία του αγιασμού, οφείλεται στον βασιλικό που κρατάει ο ιερεύς μαζί με τον τίμιο σταυρό, ενώ επικαλείται την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος. Η πραγματική θέση όμως της επιστήμης έχει ως εξής : « είναι αποδεδειγμένη η αιώνια αφθαρσία που παρουσιάζει το υπό οποιουδήποτε ορθόδοξου ιερέως αγιασμένο νερό. Όλα τα φαγητά και ποτά υπόκεινται στο νόμο της φθοράς. Πάντοτε εκτός από αυτή τη μοναδική εξαίρεση ! Το φαινόμενο είναι υπερφυσικό και είναι αδύνατο να ερευνηθεί και να εξηγηθεί επιστημονικώς. Όσο για τον βασιλικό εφ' όσον ο ίδιος φθείρεται, τα σχόλια περιττεύουν... ».
    Επίσης, διάφοροι φανατικοί ειδωλολάτρες καί υλιστές, βγαίνουν κάθε Πάσχα στα κανάλια και επαναλαμβάνουν τα ίδια αντιεπιστημονικά ψεύδη για το άγιο Φως, εκμεταλλευόμενοι την απουσία αληθινού επιστήμονος, ο οποίος θα εξηγήσει στους τηλεθεατές, τα αληθινά όρια της επιστήμης. Χαρακτηριστικό είναι το ότι δεν αναφέρονται καθόλου στις γαλαζόλευκες κυματιστές αστραπές που φαίνονται στα βίντεο ντοκουμέντα, παρά ομιλούν για πυροτεχνικές αναφλέξεις από τη φαντασία τους, με μηδέν στοιχεία!
    Την παραμονή της ψήφισης του νόμου περί της ελεύθερης καύσης των κεκοιμημένων (!!!), έγινε η εκταφή του άφθαρτου σκηνώματος του ιερομόναχου Βησσαρίωνος. Εμφανίσθηκε τότε στα κανάλια ο κ. Γιαμαρέλος (ίσως ο πιο έμπειρος έλληνας ιατροδικαστής) και είπε αντικειμενικότατα ότι, σε μια φυσιολογική εκταφή 3 χρόνων, έχουν λιώσει και τα ρούχα !!! οπότε, σε μια εκταφή 15 χρόνων που παραμένει σχεδόν άθικτο όλο το σώμα, οι φλέβες, το δέρμα, μέχρι και η γενειάδα του σκηνώματος, οι φυσικοί νόμοι έχουν καταργηθεί ! Άρα το φαινόμενο είναι υπερφυσικό. Περί μουμιοποίησης, δεν τίθεται θέμα διότι το σώμα δεν είναι τυλιγμένο. Εκτός όμως από τον κ. Γιαμαρέλο, εμφανίσθηκε και κάποιος υλιστής, ο οποίος δήλωσε εν ολίγοις, πως δεν πρέπει « στις μέρες μας » να γίνεται λόγος για υπερφυσικά φαινόμενα, χωρίς όμως να τεκμηριώσει επιστημονικώς τη θέση του (ως συνήθως) !
Η επιστημονική κοινότητα αδυνατεί να πάρει θέση στα υπερφυσικά φαινόμενα, δεδομένου ότι το θαύμα είναι : « Ένα ορατό υπερφυσικό αποτέλεσμα, με αόρατη αιτία ». Στο όνομα ποιας επιστήμης λοιπόν παίρνουν θέση οι κύριοι αυτοί ; Μάλλον στο όνομα της θρησκείας του υλισμού, η οποία μάχεται τις ορθόδοξες χριστιανικές αλήθειες διαστρεβλώνοντας την επιστήμη, όπως τεκμηριωμένα αποδείξαμε. Πολλοί συνάνθρωποί μας έχουν τη λανθασμένη εντύπωση πώς οι άθεοι είναι άπιστοι. Κι' όμως όσο αδογμάτιστοι και αν παρουσιάζονται, όλοι οι άθεοι ανεξαιρέτως στηρίζονται στην πίστη τους περισσότερο από εμάς τους Χριστιανούς ! Πιστεύουν δηλαδή στις απόψεις τους. Δε γνωρίζουν. Ο μεγάλος μαθηματικός Pascal ξεκαθαρίζει το θέμα αυτό, λέγοντας :«Για να είναι κανείς άθεος χρειάζεται πάρα πολλή πίστη σε απίθανα πράγματα».
    Η Χριστιανική Ένωση Ελλήνων Επιστημόνων καταγγέλει συνεχώς τις ύπουλες μεθόδους των, όντως σκοταδιστών υλιστών. Ποτέ στην ιστορία το ψέμα δεν ήταν τόσο οργανωμένο όσο σήμερα. Με τα σημερινά προηγμένα τεχνολογικά μέσα η πλύση εγκεφάλου βρίσκει εύκολα στόχο στις καρδιές των αμόρφωτων ανθρώπων, που εγκληματικά σίγουρα εμπιστεύτηκαν για την επιστημονική και πνευματική τους μόρφωση, πνευματικά υποανάπτυκτα και ανέντιμα πρόσωπα. Το τίμημα της επιπόλαιης εμπιστοσύνης τους, είναι συνήθως ή να χάσουν οι δυστυχείς την πίστη τους ή να βιώνουν έναν ψεύτικο, επιφανειακό και αδιάφορο Χριστιανισμό, που αγγίζει τα όρια του αιρετικού Προτεσταντισμού.
    Κλείνουμε την παρούσα εργασία με το γνωστό αρχαίο διαχρονικό ρητό : « Πάσα επιστήμη χωριζομένη αρετής, πανουργία εστίν ».

1*.   Black holes... baby universes. Bantam books σ. 41.
2*.   Pour vous ... Editions Du Cerf, σ. 89.
3*.   The first... Flamingoeditions, Fontana paper back σ. 148.
Χρησιμοποιήθηκαν οί μελέτες τών : Αρχιμανδρίτου κ. Αστερίου Χατζηνικολάου ( φυσικού ), κ. Αβραμίδη ( καρδιολόγου ), κ. Νικολάου Βασιλειάδη και πολλών ξένων συγγραφέων .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου